EYMEN CANSIN BÜYÜKEKİZ
Reverse Engineering : At its Finest

While reverse engineering is a very important part of engineering. It is also an important part of life itself. If you look around, you'll see that there are many examples of reverse engineering all around.

EYMEN CANSIN BÜYÜKEKİZ
How Does a Fuel-Powered Car Actually "Drive" ?

We all know that when we put a car in gear and press the gas pedal, it starts to drive. Well, there is a lot more that happens in the background. It's not Aladdin's magic carpet after all. This is a basic explanation on how a car actually drives.

KEREMCEM KÖKEN
How Does A Wind-Up Wristwatch Work?

We know wrist watch work with batteries by using quartz mechanism how about "How does a wind-up wristwatch work?" Let's see!

AİŞE RANA ZENGİN
Gizemli Gize Piramitleri

hepimiz ünlü mısır piramitlerini biliriz. Peki bunlar nasıl inşa edildi? haydi gelin birlikte bakalım!

SIDIKA SENA GÜLER
What is FRC?

The FIRST Robotics Competition (FRC) is an international robot tournament organized annually for high school students aged 15-18.

İBRAHİM TUNA ALAGÖZ
Avrupa Ve Dünyanın Buluşma Noktası: İstanbul Havalimanı (IST)

Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar, kaptanınız konuşuyor. Arkanıza yaslanın ve bu blogu okumanın keyfini çıkarın. Dünyanın en fazla turistine sahip mekanlarından biri olan 2.başkentimiz Megakent İstanbul'da bulunan ve çoğumuzun sadece yolculuk amacıyla ilgisini çeken ama Dünyanın ve Avrupa'nın en yoğun hava trafiğine sahip olan İstanbul Havalimanı'na (havacılıktaki koduyla IST'e) yakından bir göz atalım :)

UTKAN KAYA
Roket Motorları : Uzaya Açılan Kapımız

İnsanoğlu geçmişten bu güne nereden geldiğini ve nereye gideceğini merak etmekte. Bu yolda insanoğluna en çok yardımcı olan araçlar şüphesiz ki roketlerdir. Peki roketler sizce tonlarca ağırlığı nasıl uzaya taşıyor hiç merak ettiniz mi. Bu yazımızda roket motorlarının temel çalışma prensipleri ve türleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

AİŞE RANA ZENGİN
10 Takımdan 8'i Rüzgar Tünellerinin Yasaklanmasını İstiyor! Ama Neden?

Açık teker yarışlarının efsanesi Formula1 yarışlarını hepiniz biliyorsunuzdur. Peki bu yarışların teknik kısımlarını hiç merak ettiniz mi? Cevabınız evet ise hadi o zaman birlikte inceleyelim! Formula1 yarışlarında önemli bir yer kaplayan rüzgar tünellerinin yasaklanmasını takımlar neden istiyor sorusunun cevabını öğrenmek için yazımın devamına beklerim.

KEREMCEM KÖKEN
İyon Plazma İticisi

İyon plazma iticiler, herhangi bir petrol tabanlı yakıtla çalışmayan tamamen elektrikli iticilerdir. Peki nasıl çalışırlar? Gelin inceleyelim! Aşağıda gördüğünüz şema, iyon plazma iticilerin basit düzey, evde yapılabilir bir modelidir. Öncelikle uyarayım eğer bu projeyi evde gerçekleştirecekseniz gerekli güvenlik önlemlerini(Yalıtkan eldiven, statik elektrik koruması vb.) almalısınız çünkü yüksek elektrik voltajları ile işlem yapmaktayız. Aşağıda size bu sistemi ingilizce bir şekilde anlatmaya çalıştım, gel

İSMAİL BUĞRA KARCI
How Does A Plane Fly ?

Have you ever wondered? How does a plane fly if you’re like me and wonder how this magic happens more details are here.